Ga het gesprek aan

Live chatten is een snelle manier om contact te maken met klanten en hun vragen in real-time te beantwoorden

bekijk de video of lees hieronder verder


Een chatgesprek is duizend e-mails waard

Voeg de chatwidget toe aan uw website en praat al binnen enkele minuten met uw klanten. Met live chatsessies kunt u klanten in real-time helpen, waardoor de klanttevredenheid toeneemt. En tevreden klanten zijn terugkerende klanten.


Triggers

Stuur klanten doelgerichte en op gedrag gebaseerde berichten. Je kunt klanten bijvoorbeeld helpen hun aankoop te voltooien middels een chatgesprek.

Formulieren voorafgaand aan chatsessies (optioneel)

Vraag je bezoekers naar hun contactgegevens voordat een chatgesprek wordt gestart. Zo kun je bij chataanvragen snel een hoge prioriteit toekennen aan waardevolle klanten.

Bezoekerslijst

Webshop Wear2Work gebruikt Chat om de bezoekers van hun website te volgen en na te gaan welke pagina's ze bekijken. Zo kan de onderneming zich op specifieke gebruikers richten en hulp aanbieden wanneer ze dat nodig hebben. 

Kantooruren (optioneel)

Maak een dagelijks of wekelijks schema voor de chatwidget en verschijn alleen online tijdens kantoortijden.

Bestand verzenden

“Een plaatje zegt meer dan duizend woorden.” Misschien een cliché maar in de klantensupport is het altijd actueel. Deel welk bestand dan ook met uw klant, een schermafbeelding, een productgids, zelfs een geanimeerd GIF-bestand, en los problemen sneller op.

Mobiele apps

Chat-apps voor Android en iOS zorgen ervoor dat het verlenen van support doorgaat wanneer agenten onderweg zijn.


Onze service

Voor eenmalig EUR 75,- (excl. BTW) zorgt Combidesk voor een naadloze integratie tussen Tawk.to Chat en je Mijnwebwinkel webshop.  


We Installeren Je Chat

Binnen één werkdag installeren we de Tawk.to Chat widget op je website.

Nederlandstalig

Het dashboard van Tawk.to Chat is volledig in het Nederlands. Dit stellen we voor je in.

Goede handleiding

We laten in een eenvoudige handleiding zien hoe je Tawk.to Chat het beste kunt inzetten. 


Wat zeggen onze klanten?

#klantiskoning


"Zeer handige app. Een echte "must have". Ook de app voor iPhone werkt prima. Ook kun je in de app zien wie er op enig moment online is. Het combineren van meerdere sites is een fluitje van een cent."

-Richard Philipsen, Wear2Work.nl

"Fijn hierin is dat klanten redelijk snel een vraag durven te stellen omdat ze anoniem blijven. Fijne voor mij is dat ik via de iPad of iPhone ook heel snel de chats binnen zie komen en daarmee kan reageren. Hierdoor lijkt of het kantoor altijd bemand is ;-) En mensen vinden het ook fijn dat ze in het weekend antwoord krijgen hierdoor."

-Jan Kraaier, PureWonen.nl 

"Een heel fijne app die er voor zorgt dat klanten snel even een vraag kunnen stellen. Wordt ook zeer op prijs gesteld en de app werkt voortreffelijk!"

-Jose Couenberg, BirkenstockShop.nl

Meer omzet en betere klantenservice?